Gymien valtaaminen Pokémon GO:ssa

Pokémon GO vinkit Suomi pokestopit ja gymit

Gymien valtaaminen Pokémon GO:ssa

”Miten gymejä saa vallattua Pokémon GO:ssa?” on kysymys, joka useimpia mietityttää pelin aloitusvaiheessa ja mihin kestää löytää itse vastaus kokemuksen kautta. Valtaamme pokemongovinkit.fi:n tiimin kanssa useampia kymmeniä gymejä päivittäin ja gymi-taistelut ovat pelin suola. Tässä aloittelijan ”Gymien valtaaminen Pokémon GO”-opas. Mikäli etsit voittamatonta taktiikkaa itse Pokémon GO taisteluihin, katsothan tämän blogikirjoituksemme.

Mitä varten Pokémon gymit ovat?

Pokémon GO:n pelaamisessa on kaksi puolta. Ulkona liikkumisen ja Pokémonien keräämisen hauskuus ja toisaalta raaka ja verinen taistelu Gymien hallinnasta. Gymien valtaaminen hyvä tapa kerätä goldia, stardustia, XP:tä ja mainetta. PokeGoldilla saat ostettua tavaraa nopeammin, joka on ehkä tärkeimpiä asioita nopeammassa kehityksessäsi. Gymi-taistelut ovat keskeisessä osassa peliä myös sen takia, että se on ainoa tapa kokea “PvP-ominaisuutta” Pokémon GO:ssa eli päästä taistelemaan muiden Pokémoneja vastaan.

Pokemon GO vinkit Suomi gymit
Tältä Pokémon GO gymit näyttävät

Suoraan muita vastaan reaaliaikaisesti taisteleminen ei vielä onnistu, koska kaikkien muiden pelaaminen näkyminen kartalla veisi liikaa kapasiteettia servereiltä. Olemme tähän liittyen laittaneet kehitysidean Nintendolle sekä Niantic Gamesille, joten on hauska nähdä mihin suuntaan he lähtevät peliä kehittämään.

Vaatimukset gymien valtaamiseen Pokémon GO:ssa

Taistelut edellyttävät vähintään, että olet tasoltasi vähintään level 5. Sinun täytyy ennen aloittamista myös liittyä johonkin tiimeistä (Instinct, Mystic tai Valor). Ennen kuin valitset tiimiä, kannattaa varmistaa että parhaat kaverisi ovat valinneet saman tiimin. Näin pääsette valtaamaan gymejä yhdessä.

Pokémon Go Suomi tiimin valitseminen
Tiimit (Instinct, Mystic, Valor)

Tarvitset mukaasi luonnollisesti myös riittävän hyvän pakan Pokémoneita, joilla pärjäät lähialueen gymeille. Jos gymin level on 2 tai korkeampi, voit yleensä hyökätä siihen kuudella Pokémonilla. Näin voit päihittää esim. level 300 Pokémoneilla level 1000 Pokémonin (tai jopa useamman Pokémonin gymin, jos hallitset taistelutaktiikat sekä jaksat jauhaa tarpeeksi pitkään ja potioneita riittää). Gymien valtaukseen tarvitset mukaan myös Potion sekä Revive – tavaroita. Älä siis heitä näitä pois, vaan säästä ne gymien valtaukseen!

Gymien etsiminen Pokémon GO:ssa

Värit ovat hyödyllisiä gymien paikantamiseen kartalla, koska niistä näet mitkä ovat oman tiimisi gymejä. Oman värisiin gymeihisi saat laitettua Pokémonin mikäli
1. siellä on tilaa
tai
2. kehität oman tiimisi gymin leveliä korkeammaksi.

Muussa tapauksessa sinun tulee hyökätä vastustajan gymeihin. Tässä auttaa Suomen gymikartta.

Mitä ovat gym level ja prestige?

Pokémon GO:ssa gymeille muodostuu taso sen mukaan, miten niitä on kehitetty ja minkä tasoisia Pokémoneita siellä on. Prestigestä taas huomaat, minkä verran gymiä tarvitsee kehittää (tai tuhota) jotta level muuttuu.

Level kertoo sen, minkä verran saman tiimin Pokémoneille siellä on tilaa. Esim. Mysticin hallitsemalle level 5 gymille mahtuu viisi eri Pokémonia viideltä eri Mystic – tiimin pelaajalta. Jokainen kouluttaja voi jättää gymille vain yhden Pokémoninsa, joka tuo valtaukseen sosiaalisen aspektin.
Kun kehität tiimisi gymiä jättämällä sinne Pokémonisi tai taistelemalla muita Pokémoneita vastaan, prestige ja levelit nousevat ja tiimisi gymiin vapautuu lisää tilaa. Kun taistelet vastustajan gymiä vastaan, sen prestige laskee jokaisesta voitosta (jopa aina kun voitat yhden vastustajatiimin Pokémonin gymiltä). Kun prestige laskee, Pokémonien määrä vastustajan gymillä vähenee. Kun se laskee nollaan, voit ottaa gymin tiimisi hallintaan.

Miten aloittaa taistelu Pokémon GO:ssa?

Yksinkertaisimmat mekaniikat Pokémon GO:n taisteluihin oppii nopeasti. Pääset hyökkäämään gymille painamalla sen kuvaa ja sitten nyrkkiä näyttösi oikeasta alalaidasta. Klikkaamalla näyttöä taistelun aikana niin nopeasti kuin mahdollista Pokémonisi tekee tavallista attackiaan (hyökkäystä). Kun pidät sormeasi pohjassa erikoishyökkäyspalkin välähdyttyä, tekee Pokémonisi “special attackin” eli erikoishyökkäyksen.

Pokemon GO gymiin hyökkääminen
Hyökkäämään pääset klikkaamalla gymiä

Kannattaa valita Pokémon-tyypit sen mukaan, mitkä ovat hyviä mitäkin Pokémoneita vastaan. Esim. Water-hyökkäykset toimivat Fire-tyypin Pokémonia vastaan, Fire-hyökkäykset Grass Pokémonia vastaan ja Grass-hyökkäykset Water-tyypin Pokémoneita vastaan. Kirjoitamme tästäkin kattavamman oppaan myöhemmin kun kehitymme pelissä tarpeeksi (tätä blogia kirjoitettaessa olemme kaikki kirjoittajat yli level 20).

Mitä ottaa mukaan reitille?

Loppukevennykseksi kokosimme vielä listan asioista, mistä olemme huomanneet olevan hyötyä gymien valtaamisessa:

1. Kaverit. Kaikkein tärkein. N. 6-7 henkilön tiimeillä saatte ensinnäkin vallattua gymit nopeasti, ja toiseksi saatte niistä paljon vaikeammin vallattavia. Porukalla gymin saa myös “level upattua vauhdilla”, josta hyödytte kaikki.
2. Auto / muu nopeampi kulkuväline. Lähes välttämätön maaseudulla tai jos gymien läheisyydellä on muuten pitkät etäisyydet. Jos liikut 10km matkoja kävellen, on todennäköisempää että vallatessasi seuraavan gymin, edellinen jo vallataan sinulta pois.
3. Pyörä. Erinomainen kulkuväline mm. Helsingin ydinkeskustassa. Monesti nopeampi kuin auto.
4. Varavirtalähde. Kuten muutenkin Pokémon GO:ta pelatessa, kannattaa varavirtalähde pitää mukana.
5. Muista poikkeava aika pelata. Tämä vinkki harcore-pelaajille! Nän aamulla puoli kuudelta esimerkiksi “oikealle” salille lähtiessä Mustan Barbaarin “raidaamassa” gymejä Helsingissä kaveriporukkansa kanssa autolla. Yhden tosin valtasin nopeasti takaisin ennen aamutreenejä. 🙂

Lopuksi: Kun sinulla on mielestäsi tarpeeksi gymejä hallinnassa, muista lunastaa PokeCoinsit klikkaamalla itsesi SHOP:iin ja siellä klikkaamalla oikeasta yläkulmasta numeron kuvaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *