TOP 5 Pokemon GO reitit Helsingissä

Parhaat Pokemon GO reitit Helsingissä


Heti alkuun kiitos Alepalle yhteistyöstä tämän artikkelin kanssa. Voimme tämän ansioista tarjota tällä kertaa hieman mukavamman kokemuksen sekä paremmat, teille suunnitellut helpot eväät matkalle kun reittejä lähdetään testaamaan.

Pokevisionin ja muiden ohjelmien kieltämisen jälkeen Pokemon GO:n pelaaminen vaatii kekseliäisyyttä sekä uutta kulmaa pelaamiseen. Harvinaisten Pokemonien etsimiseen liittyen kirjoitimmekin jo lyhyen, päivitetyn oppaan, joka kannattaa myös lukea. Tämä blogiteksti keskittyy sen sijaan parhaisiin reitteihin, jotka sivuavat rare Pokemon-spawneja, sisältävät paljon Pokestoppeja sekä parhaita lureja ja josta näkyy myös relevantit tauko- ja eväspaikat.

Myös reitin mukavuus, lähellä olevat kaupat, Alepa-fillarit ja maisemat on otettu huomioon. Eli vaikka kävisi huono tuuri Pokemonien ilmestymisen kanssa, niin ainakin maisemat ovat hyvät sekä saa muutenkin hyviä ideoita kokeilla uutta reittiä jos omat reitit kyllästyttävät!

10.8-14.8 välillä jokainen Pokemon GO-pelaaja saa muuten kartassa olevista Alepoista välipalasetin, mihin kuuluu Makula-patonki ja Rainbow maustettu kivennäisvesi (0,5l) yhteishintaan 4€. Nälkä iskee aina yllättäen, joten tämä on suunniteltu sitä silmällä pitäen.

AlepaFillarispotti

Nopeista liikkeistä helppouteen

Pokevisionin sekä PokeTrackerin käytön aikana useampi tiimistämme käytti omia pyöriään sekä liikkui juosten hyvien spawnien perässä. Kätevin tapa liikkua ketterästi ja samalla tarkastaa rare spawnit sekä luret on omien kokemuksiemme mukaan ollut lähipäivinä juoksun lisäksi Alepa-fillarit. Tämä syystä, että ne mahdollistavat kävelyn huolettomuuden ja nopeamman liikkumisen yhdistelmän hyvien lurejen sekä uuden porukan löytyessä. Siksi myös kartasta löytyy Alepa-fillarien paikat.

Pelattavuus on muuttunut hiukan ja parhaat strategiat ovat erilaiset. Nyt kun et näe enää rare Pokemoneita suoraan kartalla, kannattaa suosia Helsingissä liikkuessa mm. seuraavia reittejä, joita kiertämällä et voi koskaan mennä pahasti harhaan. Näillä viidellä reitillä kierrät lisäksi koko ydinkeskustan parhaat paikat. Olemme sisällyttäneet karttaan myös Alepat, joita on paljon pyörästoppien läheisyydessä sekä Alepa 24/7:t niille, jotka haluavat pelata myöhempään. Jossain vaiheessa kuitenkin tulee tarve pienelle välipalalle tai juomiselle.

Linkki karttaan löytyy täältä:
https://drive.google.com/open?id=1y447wdrlPgGve9iD2y63eqHQzDk&usp=sharing

Viisi parasta reittiä Helsingissä (kts. kartta):

1. Kolmiopuisto (luret) – Hietaniemen ranta (rare spawn) -Töölönlahden luret

Kolmiopuistossa on hyvillä keleillä usein jopa kolme-neljä lurea. Paikalta on helppo lähteä länteen esim. Hietaniemen rantareitin runsaille spawneille pyörällä. Matkan varrella ei yleensä suurempia pysähdyksiä tule mahdollisen harvinaisempien Pokemonien nappaamisen sekä Hietarannan maisemien ihailun lisäksi. Täten reitin pituus riittää hyvin esimerkiksi Hesperian puiston itäpäädyn Alepafillari stopille ajamiseen. Siitä on helppo jatkaa esimerkiksi kaupan kautta Töölönlahden lureille istumaan.

Plussaa: Toimiva reitti myös yöaikaan. Hietaniemen rannan reitillä ilmestyy Hietaniemen hautausmaan läheisyyden takia yöaikaan mm. Gastlyja ja Hauntereita. Lisäksi ABC Mechelininkadun yhteydessä reitin varrella oleva Alepa mini on auki 24/7.

Fillarit+alepa Hesperianpuisto

AlepaRune

AlepaRune

20160803_100956
2. Töölönlahti (luret) -Tokoinranta (rare spawn) – Kaisaniemen puisto

Töölönlahden parhaat luret sijaitsevat Urho Kekkosen patsaan viereisen suihkulähteen vieressä. Puistosta löytyy paljon Magmareita. Tästä on helppo jatkaa Töölönlahden kiertoreitille. Reitti on suunniteltu kiertämään myös Kallion keskeisimmät puistoalueet, joilla voi tarvittaessa pysähtyä lureille ja gymiä valtaamaan. Vinkki: Kiertäkää Tokoinrannan kautta. Rannan länsipäädystä olemme löytäneet useamman Dratinin, Eeveitä sekä jopa Dragonairin. Kaikki samalta paikalta. Tästä Kaisaniemen puistoon jatkaessa puiston lounaiskulmassa on hyvä paikka jättää pyörä ja jäädä altaan viereisille lureille.

Plussaa: Toimii hyvin yöaikaan mm. Dratini spawnin ansiosta.

3. Kaisaniemen Puisto – Vanha ylioppilastalo luret – Vanha kirkkopuisto luret

Kaisaniemen puistossa lureja on lähes poikkeuksetta 2kpl vierekkäin. Tältä paikalta olemme myös löytäneet Dratinin sekä muita harvinaisempia Pokemoneja. Tämä reitti keskittyy muutenkin puhtaasti parhaisiin lurepaikkoihin. Kaivopihalla näitä on kolme kpl. Vieressä todella hyviä ravintoloita Dubliner ja Zetor, joista yltää hyvin lureille jos nälkä yllättää. Tämä on ehkä kirjoittajan suosikki kaikista lureista juuri viihtyisän sijaintinsa ja ruokailumahdollisuuksien takia. Paikka on pelaajien todella suuressa suosiossa öisin, eikä ihme kun sijainti on keskeinen ja ravintoloilta yltää niin hyvin lureihin. Lisäksi tästä on helppo jatkaa Vanhaan kirkkopuistoon eli Ruttopuistoon, joka on Helsingin suosituin lurepaikka päiväsaikaan.

4. Vanha kirkkopuisto – Esplanadin puisto – Suomenlinna (Kauppatori)

Vanhasta kirkkopuistosta löytyy 7 lurea, johon sisältyy kaksi kolmen kappaleen rykelmää. Todella hyvä paikka perus XP:n kasvattamiseen ja tavallisimpien Pokemonien kehittämiseen. Tästä on lyhyt matka Esplanadin puistoon Eteläesplanadia pitkin pyöräillen tai kävellen. Esplanadin puiston läheisyydestä löytyy myös ajoittain harvinaisempia Pokemoneja ja puistossa on poikkeuksetta lureja päällä. Kauppatorilta pääsee helposti HSL:n lautalla Suomenlinnaan voimassa olevalla matkakortilla.

5. Suomenlinna (Kauppatori) – Kaivopuisto – Kolmiopuisto

DSC_0028

Suomenlinna on kauniiden maisemiensa lisäksi mahtava paikka lähteä etsimään harvinaisempia Pokemoneja etenkin nyt, kun Pokevision ja muut applikaatiot eivät auta enää etsinnöissä. Susisaarella Piperin puiston lammen pohjoispuolella ovat olleet tähän mennessä parhaat luret. Useimmiten niitä toki löytyy laiturin läheisyydestä Suomenlinnaan tullessa.
Suomenlinnasta matkaa on luonnollista jatkaa matkaa Kaivopuistoon, jossa viettää aikaa helposti pidempään. Alepa-fillarit on helppo jättää kummalle puolelle tahansa puistoa.

Monesti matkalla Kolmiopuistoon itselläni tulee pysähdyttyä Tehtaanpuiston läheisyydessä, jossa on myös Alepat kätevästi vieressä nopeaa kauppareissua varten. Usein pyöräilen Johanneksenkirkonpuiston kautta Vanhaan kirkkopuistoon, jotta kaikki luret ja hienot näkymät saa hyödynnettyä matkan varrelta.

Mm. tällaiselta näyttää Suomenlinnan nearby-lista ja luret:

SuokinNearbyLureSpotSuokki2 LureSpotSuokki1


Kartat voi helposti tallentaa omalle tilille Google Mapsissa ja vaikkapa jakaa kavereille.
Alepan Facebook-sivulla käynnistyi juuri myös kisa, jossa voi voittaa matkalaturin Pokemon GO:n pelaamiseen. Kannattaa käydä siis tykkäämässä sivusta ja osallistumassa kilpailuun.

Hyviä metsästyshetkiä!

PokemonGOvinkit – tiimi

8 thoughts on “TOP 5 Pokemon GO reitit Helsingissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *