Totta vai tarua? 7 Pokemon GO teoriaa ja huhua.

Totta vai tarua? 7 Pokemon GO teoriaa ja huhua.

Hassua, miten muissa peleissä kehittäjät kertovat ainakin jossain nettisivuilla miten itse peli toimii ja ennen vanhaan pelien koteloista löytyi myös “ohjekirja”. Pokemon GO on tässä hieman erilainen. Siinä käyttäjät kehittävät teorioita ja huhuja siitä, miten esimerkiksi jokin Pokemonin paikannus systeemi toimii. Sitten niitä teorioita ammutaan alas ja jotkut jäävät elämään. Tavallaan se on ihan hauskaa kun on enemmän arvoituksia, joita ratkaista. Keräsimme muutaman neuvon, jotka ainakin luulemme pitävän suurimmaksi osaksi paikkaansa.

1. Täsmä-paikannus.

Tarua. On huhuttu että voisit tarkalleen paikantaa Pokemonin kun pyörit ympyrää. Sinun pitää tämän teorian mukaan valita ensin paikannettava Pokemon valikosta napauttamalla sitä nearby-kartasta ja tämän jälkeen kun pyörit hahmollasi ympyrää, Pokemonin kuva oikealla alakulmassa välähtää kun hahmosi osoittaa oikeaan suuntaa.

Meidän huomiomme mukaan tämä ei pidä paikkaansa.

Paras tapa paikantaa Pokemon on katsoa nearby karttaa ja seurata sitä, mikä on lähimpänä vasenta yläkulmaa. Aina kun haluamasi Pokemon tippuu kartalla, liiku toiseen suuntaan kunnes se taas etenee ylemmäs nearby-kartalla.

Näin löydät haluamasi Pokemonin
Näin löydät haluamasi Pokemonin

2. Samaan kohtaan ilmestyy aina harvinainen Pokemon.

Osittain totta. Toinen leviävä teoria on se että samaan kohtaan joka päivä ilmestyy aina jokin hieman harvinaisempi Pokemon. Eli kun esimerkiksi löydät jostakin Dratinin, niin kun tulet uudestaan seuraavana päivänä niin löydät jonkun vastaavan harvinaisen Pokemonin samalta paikalta, kuten esimerkiksi Scytherin. Tämä on hyvin kyseenalainen teoria, mikä saattaa pitää paikkaansa mutta emme luottaisi siihen täysin. Käyttäjät ympäri internetiä ovat raportoineet, että ovat saaneet toistuvasti samoista paikoista harvinaisia Pokemoneja.

Se on selvää, että joillakin alueilla löytyy paljon tietyntyyppisiä hieman poikkeavia Pokemoneja, esimerkiksi Helsingin Kaivopuistossa on ollut jo viikon ajan paljon Clefairyja. Koko Helsinki puolestaan vilisee Drowzeeta. Magmarit löytyvät Helsingissä Töölönlahden ympäristöltä ja Ponytat Keskuspuistosta. Tämän tiedon valossa voisi olla ihan hyvin järkeenkäypää, että myös harvinaisemmat Pokemonit toistavat samaa kaavaa eli ilmestyvät suunnilleen samoihin paikkoihin systeemaattisesti.

3. Kannattaa odottaa viimeisintä muotoa ja käyttää candyt vasta sitten.

Osittain totta. Tässä ratkaisee kuitenkin kaikkein eniten Pokemonin CP. Kannattaa siis mieluummin esim. odottaa korkeaa CP:istä ensimmäistä muotoa ja evolvata kaikki mahdolliset vaiheet läpi kun sinulla on tarpeeksi candyjä viemään evolution läpi. Lopputulos on paljon isompi CP viimeisellä muodolla, sillä CP kasvaa evolveista suhteellisesti enemmän. Eli esimerkiksi kannattaa evolvaa suoraan CP 340 Squirtle Warturtleksi mieluummin, kuin evolvaa CP 150 Warturtle Blastoiseksi.

Squirtle 7 Pokemon GO teoriaa ja huhua

4. Kierteellä saa enemmän XP:tä kun nappaa Pokemonin.

Totta.

5. Huoltoasemien ympärillä on enemmän Pokemoneja kuin maantiellä.

Osittain totta. Asiassa on järkeä, sillä Google Maps rekisteröi huoltoasemat ja maanteillä on paljon huoltoasemia, jotka ovat yleensä ainoita paikkoja joissa pyörii ihmisiä. Tunnetummat sijainnit puolestaan vetävät Pokemoneja puoleensa.

6. Sähkölaitoksien ympärillä on sähköpokemoneja.

Osittain totta. Blogin kirjoittajilla ei ole tästä varmaa tietoa, emmekä löytäneet mitään tietoa kuuluisasta internetistäkään. Vesien lähistöllä on Water-tyypin Pokemoneja, hautausmaiden lähistöllä ja rekisteröidyillä ”Haunted Houseilla” mm. Ghastlyn muodot sekä muita Dark tyypin Pokemoneja. Tämä siis kävisi järkeen.

7. Eeveen saa muuttumaan haluamakseen kun vaihtaa nimeä.

Totta. Näillä nimillä saat ainakin toistaiseksi haluamasi muodot:
“Sparky” = Jolteon
“Rainer” = Vaporeon
“Pyro” = Flareon

Eeveen seuraavat muodot
Eeveen seuraavat muodot

One thought on “Totta vai tarua? 7 Pokemon GO teoriaa ja huhua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *